Sanat

Kitap Dediğin Değişim Yaratmalı…

Kitaplar okuruz. Bilgilerimizi tasdik etsin diye… Kitaplar satın alırız, dünya görüşümüzü onaylayacak verilerle buluşmak için… Dünya görüşümüzü onaylayan kitaplara rastladığımızda, o kitabın yazarını severiz. Gönlümüzde o kitaba “BestSeller” payesini verir kütüphanemizin en başköşesine koyarız Yukarıda bahsetmeye çalıştığım kitaplar bize hiçbir şey katmayan kitaplardır. Bu kitaplar bizi yerinde saydıran hatta geri götüren kitaplardır. Kitap dediğin adamı yerinden hoplatmalı, tabir yerindeyse kıçını tavana vurdurmalı. Geceler boyu uykunu kaçırmalı… Ne dedi bu yazar… Ne demek istedi? Nasıl bir şey, neler var bu kitapta demeli insan?

Düşündürdükçe düşündürmeli, beynin karanlık bölgelerini, çalışmayan beyin loblarını harekete geçirmelidir. Okuduğun kitap sana devrim kapıları açamıyorsa, devrimlerini tetikleyemiyorsa hamallıktan başka bir şey değildir azizim. Bilgi güzel şeydir. Nereye kadar? Bilgi uygulayabildiğin kadar güzeldir. Aksi takdirde bilginin hamalı olursun ve bu hamallık seni bir müddet sonra kendi kendinin alimi yapar. Kendinin alimi olmak adamı egoist yapar. Hatta dikkat etmezsen kendi kendine Tanrılaşmaya başlarsın. Oysa okuduğun kitap sana tanrısallık yolu açmalı, Tanrılık yolunu değil. Kitaplar devrim gerçekleştirmezler. Gerçek kitap devrim sürecini tetikler. Devrimi yapacak b1reyin kendisidir. Kadim bilgilerin saklı olduğu kitaplar bile kişiye devrim yaptıramaz. Sadece devrim sürecini tetikler.

Unutmayalım ki insan kendi devrimini kendi yapmak zorundadır. En büyük devrim ise kişinin kendi devrimini gerçekleştirmesidir. Kendini gerçekleştiremeyen bir insan evladının dilinde devrim sadece sosyal demokrat bir söylem olarak kalır. Oysa devrim kadim bir varoluş sürecidir.

Gerçek bilgi beyne oksijen gitmesini sağlayan bilgidir. Gerçek bilgi kişinin kıçını kuş tüyü minderden kaldırıp, geceler boyu düşünce ufuklarında gezdirendir. Her bilgi kendi içinde saygıdeğerdir. Çünkü içinde fikir barındırır. Ancak bilgi insan beyninde şimşekler çaktırabiliyor ve OLmadığından farkı OLma sürecine seni sokuyor, yaşamadığın şeyleri sana yaşama yolunda azim yüklüyor, sorgulamadığın kadar sana yaşamı sorgulatabiliyorsa gerçek bilgidir. Gerçek bilginin bir diğer adı hakikattir ve hakikat insan evladının kendi rafinerisinde damıttığı öz’ünden gelen bilgidir. Var oluşun kodlarına götüren yolculuğa çıkarıyorsa sizi bir kitap, önemseyin onu. Okuyun. Sorgulayın, bütün silahlarınızı kuşanın ve üzerine fikir dünyanızın bütün donanımlarıyla gidin ve kendi düşünce dünyanızı oluşturun. Kendi kendinize olun ve kendi kendinizi gerçekleştirin. Aksi takdirde okuduğunuz her kitap sizi hamal yapmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bir türlü gerçekleştiremediğiniz değişimi ve dönüşümü sağlayacak, bu zamana kadar bildiklerinizi yerle bir edecek ve sizi, sizle buluşturacak bir kitapla buluşma şansına kavuşmuşsanız şanslınız. Yeni çıkacağınız yolculuk hayırlı olsun. Zaten o cesareti bulmuşsanız hayırlı olacaktır.

İlgili içerikler
Kitap AnalizleriSanat

Allah'ı Arayan İmam Kitabının Analizini Özgür Köktürk yaptı.

SanatYaşam

Bir Duraktan Kaç Hikaye Geçer?

SanatYaşam

Kemal Sunal'ın Bu Ülkeye Tuttuğu Ayna.

SanatYaşam

Labirentten Çıkış Üzerine Röportaj.

Paylaşımlardan anında haberdar olmak istiyorsan abone ol!