Kitap Analizleri

Allah’ı Arayan İmam Kitabının 2. Baskısı Çıktı.

Allah’ı Arayan İmam kitabını yazmaya başladığımda yıllar 2008 yılını gösteriyordu. Bir kitap yayınlamak istiyordum ancak bu iş nasıl yapılır zerre kadar bilgim yoktu. Yine de yazmaya devam ettim. Kitabın yazımını bitirdiğimde yıllar 2010 yılını gösteriyordu.

Arayışlarımı anlattığım bu kitabın basım işini gerçekleştirmede nedense hep zorlandım. En nihayetinde 2015 yılında ilk baskısını yapan Gece Kitaplığı (Serüven Kitap)tan çıkardım. Ne bilebilirdim adamların bu işi sadece parasal kaygılar ile yaptıklarını… Üzerinde hiçbir çalışma yapmadan (Benim zorlamam ile kapak hariç) çok kötü bir basım kalitesi ile kitabım piyasaya çıktı. Buna rağmen çok kısa zamanda kitap tükendi. O günden sonra kitap bastırma konusunda hayal kırıklıkları yaşadım ve bir daha kitabın başka baskısını yaptırmadım.

Cenevre Kültür Sanat Yayıncılıktan aradıklarında kitabın ikinci baskısını yaptırmaya karar verdim. Kitabı çok soran oluyordu. Ve Allah’ı Arayan İmam kitabımın ikinci baskısı çıktı ve piyasaya dağıtılmaya başlandı. Bu anlamda kitabımın okuyuculara hatırlatmak ve güncellemeleri hakkında bilgi vermek istedim.

Mehmet Tekeci kimdir?

1965 yılında Kastamonu’da doğdu. 1984 yılında Kastamonu İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1985 yılında din görevlisi olarak başladığı memuriyet hayatını 28 yıl altı ay sonunda emekliye ayrılarak bitirdi.

Dışarıdan Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi.
Spiritüalizm ve enerji konularında eğitim ve seminerlere katıldı. Reiki ve Numeroloji konularında ciddi çalışmalar yapmıştır.  

Mahalli gazetelerde, sitelerde bloglarda hala yazmaktadır. 3 yıl amatör olarak radyo programcılığı yaptı.

Emekli olduktan sonra birkaç yıl kırtasiyecilik yaptı. Şu anda bir sahil kasabasında emeklilik hayatı yaşamaktadır.

Allah’ı Arayan İmam ve Labirentten Çıkış kitaplarının yazarıdır. Sonsuza Uzanan Hayatlar isimli romanı yayınevine gönderilmiş ve basım aşamasındadır.

Allah’ı Arayan İmam kitabının konusu

Allah’ı Arayan İmam kitabının konusu ömrünün 29 yılını din görevlisi ve teoloji ile geçirmiş bir adamın arayışlarını anlatıyor. Kafasında oluşan soruların cevaplarını kitaplarda bulamayan bu insanın cevaplarının peşine düşmesidir. İnançları, öğretileri ve çelişkileri çözmek için aranan yolun hikayesi Allah’ı Arayan İmam.

İnsan ilk önce içinde bulunduğu ortamı sorgulayamadıktan sonra çevresinde ilerlemesi olanaksızdır. Bunun farkına vardığında değişmekten başka olasılığın olmadığını fark ediyor yazar. Doru bir şekilde değişmek nasıl olacaktı?
Eski ve oturulmayacak bir binayı boya badana yapıp güzelleştirmiş gibi mi yapacaktı yoksa oturulmayacak durumda olan bu binayı yıkıp yerine yenisini mi koyacaktı. Yazar ikinci ve zor olanı seçti.

Değişim başlıyor.

Değişimin başlaması demek sancıların başlaması demek. O sancılı dönemlerinde kıvranmaları, yalnızlıkları  ve acıları ile kendinden yepyeni bir ben doğurdu yazar ve o benin üzerine yeni donanımlar ekleyerek hayata adeta sıfırdan başladı. Olgular, düşünceler, dayatılan ne varsa onların güncel ve olması gerektiği şekilde dünyasında dizayn etmeye çalıştı.

Şunu da çok iyi biliyordu. Değiştim dediği durumda yarın eskiyecekti ve yarına hazır olmak için hep değişmeye devam etmek gerekecekti. Kitabının içindeki düşünce yapısının yeniden güncellenmesi gerektiğine inanıyor hatta eskimesini göze alıyordu. Bu değişimin ana kuralı idi. Her şey ama her şey günü geldiğinde miadını dolduruyor ve yepyeni bir enerji ile başka bir şekil ve kalıpta yoluna devam ediyordu.

Kitaptan alıntılar.

Kitaptan bazı alıntı cümlelerle kitabın tanıtımına devam edelim.

  • Anladım ki ölmek değil yaşamak gerekli. Çünkü yapılacak çok iş ve omuz verilecek gün yüzüne çıkmamış hakikatler var. Allah yolunda ölmek kolaydır, zor olan ve bedel isteyen Allah için yaşamaktır. Hatta daha da önemlisi kendin için yaşamayı öğrenmektir.
  • Sordum, sorguladım. Sordukça cevap buldum, cevap buldukça daha çok sordum ve anladım ki sorgusuz sualsiz din diye içinde bulunduğum dünyanın bir sektör haline gelmiş para basan bir darphane olduğuna karar verdim. Benim için bir dönüm noktasıydı. Tanrıyı ruhumda daha çok hissettim.
  • Sizin hakikatinizi size kimse öğretemez. Bunun için bir bilinç devrimi yaşamanız gerekmektedir. Bu devrimi korkmadan yapabilir ve kendinizi güncelleyebilirseniz, bağımlısı olduğunuz bütün bağlardan kurtulacak ve özgürlüğe doğru yol almaya başlayacaksınız.
  • Allah’a inanıyorum deyip, Allah adına tek bir sorgu bile yapmayan insanımıza, sorgulama kapıları tamamen kapatılmış, sorgulayan üç beş kişi de dinsiz, kâfir gibi yaftalarla sindirilmişti. Oysa sorgulamadan hiçbir doğruya ulaşmak mümkün değildi.
  • Yaşam, Tanrının herkese armağan ettiği muhteşem bir projesidir. Bedenlenme cesaretini gösteren herkes bu projenin ortağıdır. Bu projede özel insanlara, torpil ve ayrıcalık tanınmış kimliklere yer yoktur. Bu insanlık projesini yüzünün akıyla bitiren herkes özeldir.
  • Doğduğun gün gibi her şeye masumca bakabilmek. Üzerinde kafir, münafık, müşrik yazan, Hıristiyan, Yahudi, Budist ya da Hindu, İngiliz ya da Fransız yazan bütün etiketleri çöpe atıp, her şeyi tanrısal bir gözle seyredebilmek ve sadece ayrı ayrı posta kutumuza bırakılmış bu zarfların içindeki mektupları okuyabilmek, okuyamıyorsak eğer edep ile susabilmek.
Ve son söz!

Ve son söz olarak ilk göz ağrım bu kitabım hakkında şunu ifade edebilirim. İnsanın arayışları değerli ve kutsaldır. İçinde yangını olmayanın arayışı olmaz. Aramak doğruya ulaşma arzusundan başka bir şey değildir. Cenevre Kültür Sanat’tan çıkan Allah’ı Arayan İmam kitabımızı önümüzdeki haftadan itibaren tüm internet satış noktalarında, kitap ve yayınevlerinde bulabilirsiniz.







İlgili içerikler
Kitap AnalizleriSanat

Allah'ı Arayan İmam Kitabının Analizini Özgür Köktürk yaptı.

Kitap Analizleri

Rahibe ; Denis Diderot'un Kaleminden Bir Başyapıt

Kitap Analizleri

Soykırım Bir İnsanlık Utancının Kaleme Alınmış Acı Hikayesi

Kitap Analizleri

Uğultulu Tepeler Emily Bronte'nin Kaleminden Harika Bir Kitap

Paylaşımlardan anında haberdar olmak istiyorsan abone ol!